Losecs konstreform

Underbara härliga fina Sverige (5 stars)

16 november 2020
Losec Nixon, komunalpampinna i Stövelsborg, var inte den som drog öronen år sig eller vilade på hanen. När både invånare och tjänstemän i kommunen visat sig alltför tjuriga för att greppa hennes dekret om lokalpatriotisk konst, började hon framställa den själv.
   Först ut var självaste kommunhuset som Losec graffitterade med en bamsig, blåögd kossa med svensk flagga i mulen. I ett ryck av performanceanda infälldes även högtalare i hornen så kossan kunde tjuta "MOAH!" åt väljarna. Losec signerade verket med sitt gangsta-alias "Nix!" och gick vidare.
   Näst på tur var allt homosex som Losec hörts glunkas om. Det var allom bekant att det var regnbågen som låg bakom bögerierna och den förbjöds därför. I dess ställe monterade Losec ett upp verk som hon döpte till "Straight Båge". Vissa i den folkfientliga eliten hävdade att det var en oxymoron, men Losec kunde inte sådana skitord, så det var inga problem.
   Nu hade Losec ångan uppe! Iklädd folkdräkt späntade hon näverkontar och högg till runstenar så flisorna yrde. Hon gjorde utgrävningar och släpade fram gamla patriotiska skelett till allmän beskådan. Barkbröd, mjöd och flugsvamp, försök nämna den kulinarhistoriska raritet som icke Losec bjöd sina undersåtar.
Ändå knorrades det i leden. Man sade att Losec överskred sin befogenheter när hon återinförde "Rista blodörn" som betraffningsmetod. Losec stämplade nejsägarna som pederaster och lät dem bära det hundhuvud som hon egenhändigt karvat ut av en S:t Bernhard.
   Losecs exmake, Mimmi Åkersork, kom på besök och gillade storligen vad han såg. Tillsammans med sin nuvarande partner Gallimattias Karlakarl skulle han implementera Losecs reformer på riksnivå! Losec blev varm i hjärtat och gav honom vad han tålde, och mer därtill.
   Detta var i mars, alltså innan Batmansjukan fick Stövelsborg att klippa alla band till omvärlden och gå i ide. Ingen kommer ut och ingen kommer in. Det ryktas att Losec håller på att framställa egna kärnvapen, men ingen vet säkert. Vi återkommer om det smäller.

Mer att läsa

Det skrivna

Den kompletta guiden till Johns böcker, noveller och andra texter.

Det rörliga

Filmatiseringar, tv-produktioner och scenföreställningar.

Det exklusiva

Här finns exklusivt material, vissa aldrig tidigare publicerade texter.

Om John

John Ajvide Lindqvists historia - vem är han och vad han han gjort?