Äntligen! Novellpriset till Novell!

Underbara härliga fina Sverige (5 stars)

9 december 2020
Svenska Kakafonin, som har till uppgift att årligen dela ut ett novellpris i litteratur, hade tabbat sig. Ja, tabbat sig värre än 2019 då man råkat dela ut två novellpris, varav det ena till en psykopatisk massmördare, eller hur det nu var.
   2020 var det än mer illa. Man hade basunerat att årets pris skulle gå till Klara Kluck som sedemera hade visat sig vara en helt orealistisk person, närmare bestämt en tecknad höna. Och det var ändå inte det värsta. Det var allmän vetskap att priset borde gå till Allers Novell, obeskrivligt popuär efter att som stadens epilog ha drabbats av Batmansjukan och efterföljande transformering.
   I ett huj grävde man fram Novells avhandling "The epidemiology and consequences of wound infections caused by coagulase negative staphylococci after thoracic surgery" och biffade dess verkshöjd värre än Duplantis.
   Nu var Novell på parnassen sutten samman med Snoddas Gänghal och övriga skönandar på ölkrogen Bärshuset och restaurant Gula Faran. Klara Kluck meddelades brevledes att hennes humanitet var obefintlig.
   Prisutdelningen blev en härlig historia där Novell både fick daska armbåge med kung Kal Mustafa och dansa en virtuell schottis med drottning Slivovic, en äkta S:t Bernhards dotter. Det skulle senare hävdas att Novell något hade missuppfattat den genustraditionella klädkoden (se nedan), men vad gör väl det en sådan kväll?

Mer att läsa

Det skrivna

Den kompletta guiden till Johns böcker, noveller och andra texter.

Det rörliga

Filmatiseringar, tv-produktioner och scenföreställningar.

Det exklusiva

Här finns exklusivt material, vissa aldrig tidigare publicerade texter.

Om John

John Ajvide Lindqvists historia - vem är han och vad han han gjort?