Uschliga Horribla Fula Sverige (5 dödskallar)

Underbara härliga fina Sverige (5 stars)

14 december 2020
Hela världen var nu enig om en enda sak: Sverige var sämst. I allt utom konsten att använda en pinne för att hoppa över en annan pinne var Sverige i botten. Han med pinnen var för övrigt inte redigt svensk. Mest var han cowboy, precis som pressidant Klump som alltid var bäst, även när han var sämst.
   Sverige var så dåligt, och värst var vi på Batmansjukan. Vi hade massakrerat befolkningen medelst ättestupa och utbränt hela sjukvården till 99 procent. Den återstående procenten gick med knäskydd.
   Dagligen rapporterade tidningarna om nya uselheter som begicks av folket och dess styrande magnater. På äldreboendena gömde sig åldringarna för läkare som kom för att döda dem och under Black Friday sågs främlingar stå i kö för att få slicka på varandra. I riksdagen blev inget gjort eftersom politikerna var upptagna med att gruppkramas.
All handsprit var uppdrucken och respiratorerna hade dragit sin sista suck. I stora tältläger vanvårdades alla som vågade lämna hemmet. I den publika servisens nya succéprogram "Så mycket sämre" tävlade arbetslösa artister i att nysa varandra i ansiktet och Ohälsomyndigheten arbetade under parollen "Infektera mera". Dåligt, så dåligt.
   Ett ljus hade kunnat skymtas i tunneln när Stadens Minister, Sepåfan Löken, hade manat befolkningen att bära pungskydd, men det var redan glömt och supensoarerna ruttnade på återvinningsstationerna. I vissa områden rådde klockimmunitet och ingen kom längre i tid. Den enda resistens som fanns i sikte var visavi fakta.
   Den allmänna meningen var att Sveriges batmanstrategi bestod i att befolkningen skulle utplånas för att sedan ersättas med norrmän som är mycket bättre och därtill har olja.

Mer att läsa

Det skrivna

Den kompletta guiden till Johns böcker, noveller och andra texter.

Det rörliga

Filmatiseringar, tv-produktioner och scenföreställningar.

Det exklusiva

Här finns exklusivt material, vissa aldrig tidigare publicerade texter.

Om John

John Ajvide Lindqvists historia - vem är han och vad han han gjort?