Aja baja, Löken

Underbara härliga fina Sverige (5 stars)

7 januari 2021
Det såg illa ut för stadens minister, Sepåfan Löken. I Gallerian hade någon skymtat honom mellan dagarna när han inhandlade en "nödvändig" rakapparat i julklapp till sin hustru, Mulla Löken. Därtill kom att bossen för MSB (Myndigheten Som Bestämmer), en herre vid namn Danielsson vars förnamn icke får yppas, hade åkt på en "nödvändig" resa till Kanaljeöarna.
   Ett krisråd sammankallades och det beslutades raskt att det fick vara slut med nödvändigheter. Från och med nu fick bara onödiga saker inhandlas och onödiga resor företas.
   Som exempel på en onödig sak som kunde köpas valde man slajm, som inte har något känt användningsområde. Till synes slumpmässigt utpekade man även Tranås, Säffle och Örkeljunga som onödiga resmål. Till dessa orter var det alltså okej att resa (försåvitt man inte hade något nödvändigt ärende till platserna ifråga, då var det strängt förbjudet.) Vid såväl shopping som resande skulle man givetvis bära pungskydd.
   Så länge batmansjukan härjade fick endast onödiga reformer klubbas igenom. Exempelvis skulle gängkriminaliteten bekämpas medelst förbud mot smällare och vården av kliniskt deprimerade ungdomar överlåtas till sjukhusclowner.
   Nu vaknade oppositionen till liv! Moderatsvenskarnas Usp Smisketvång hävdade att han enbart gjort onödiga saker på sistone. Som exempel tog hans sin resa till aliens, som inte hade gett något resultat. Sverigemoderaternas Mimmi Åkersork kontrade med att han under hela sin politiska karriär inte utfört en en enda nödvändig sak.
   Längst gick i vanlig ordning KristusKamraternas Alga Usch som hävdade att hela hon och hennes parti var så onödiga att de nätt och jämt existerade.
   Det var i detta läge någon hov upp sin röst och påpekade att man höll på att göra det nödvändigt att göra onödiga saker och att dessa saker då till sin natur blev nödvändiga. Detta avfärdades som semantik och man körde vidare in i kaklet.

Mer att läsa

Det skrivna

Den kompletta guiden till Johns böcker, noveller och andra texter.

Det rörliga

Filmatiseringar, tv-produktioner och scenföreställningar.

Det exklusiva

Här finns exklusivt material, vissa aldrig tidigare publicerade texter.

Om John

John Ajvide Lindqvists historia - vem är han och vad han han gjort?