Dåligheten

Underbara härliga fina Sverige (5 stars)

30 april 2021
Äntligen var Moderatsvenskarnas Usp Smisketvång och Sverigemoderaternas Mimmi Åkersork överens: inte nog med att man skulle göra dåliga grejer, man skulle göra dem tillsammans! Nedmonteringen av den publika servisen samt försäljningen av sjukvården till appen Gny var bara början, här skulle det bli dåligheter på en skala som ingen kunnat drömma om!
   Mineralernas ledare Nymastad Saab ville också gärna vara med på ett hörn och helst då det hörn som hon redan hade målat in sig i. Kristuskamraternas Alga Usch var redan i full färd med att göra livet surt för utvalda pensionärer, så hennes medverkan var given. Hon och Mimmi Åkersork hade dessutom likt Lady och Lufsen delat på en tallrik köttbullar, så där var det bella notte hela vägen in i kaklet.
   Man sneglade mot beprövat dåliga länder som Ungern och Polen för att få inspiration. Även Brasiliens ledare Skir Bollibompa var en ledstjärna och både kärnkraftsutveckling och skövling av Norrlands granskogar stod på programmet, liksom odling av solcellsskepsis och elbilsfobi.
   Som alltid när Sverigemoderaterna var inblandade så kom flyktingfrågan på tapeten som ett brev på posten. Alla de övriga partierna i kvartetten försäkrade att Mimmi och hans meningsfränder inte skulle få skulle få bidraga med något, såvida det inte var så dåligt att det var ogörligt att motstå.
   Det var när Alga och Mimmi återigen jippokalasade på köttbullar, som en reporter från den publika servisen ställde frågan: hade man aldrig övervägt att istället göra bra saker? Alga frustade så brunsåsen stänkte och Mimmi fnös ljudligt. Så där tänkte endast trotskijsterna i servisen! Folket, det verkliga folket, som både Mimmi och Alga stod i direkt telepatisk kontakt med, ville ha dåliga saker, ju sämre desto bättre.

Mer att läsa

Det skrivna

Den kompletta guiden till Johns böcker, noveller och andra texter.

Det rörliga

Filmatiseringar, tv-produktioner och scenföreställningar.

Det exklusiva

Här finns exklusivt material, vissa aldrig tidigare publicerade texter.

Om John

John Ajvide Lindqvists historia - vem är han och vad han han gjort?