Digital version av ett informellt samtal om den nuvarande situation

  • 1 februari 2021
5 mars till 15 juni sätter Borås Stadsteater upp föreställningen ”Ett informellt samtal om den nuvarande situation” från ett originalmanus av John. På grund av rådande omständigheter har man valt att göra föreställningen tillgänglig digitalt.

En viktig uppgift dyker upp. Rutiner ska följas, protokoll föras, beslut fattas och resultat levereras. Av en grupp kontorsarbetare som lidit brist på arbetsuppgifter så länge att de glömt vad deras syfte är. Men, det är bara att snabbt försöka komma underfund med det och genomföra detta komplett odefinierbara samarbete, för nu är storchefen på väg med förväntningar om leverans. Let´s do this!

Ett informellt samtal om den nuvarande situationen är en föreställning om att jobba på kontor. Dricka kaffe, rapportera till databaser, gå på möten som kallas till av rutin och inte behov, skriva på post-it-lappar, byta bakgrund i videomöten. Vuxenjobbgrejer helt enkelt. Och ett molande tvivel som yttrar sig i frågan; VAD HÅLLER VI EGENTLIGEN PÅ MED?! Känslan av att låtsas jobba. Försök att hålla uppe skenet av att uträtta något viktigt genom att uppfinna uppgifter som ser ut som jobb. Och oron över att bli påkommen med att spela mer vuxen och professionell än man faktiskt är. Fenomen som faktiskt inte är helt ovanliga och kanske speciellt påtagliga i den konstiga pandemitid vi lever i just nu.

Streama en filmad version av teaterföreställnigen Ett informellt samtal om den nuvarande situationen via Borås Stadsteaters kanal på plattformen Voyd 5 mars-15 juni.

Du köper din biljett via plattformen Voyd till en kostnad av 100 kr. Värdekoden använder du sedan för att streama den filmade föreställningen, som finns tillgänglig på Voyd från den 5 mars till den 15 juni.

Läs mer på Borås Stadsteaters webbsida

Mer att läsa

Det skrivna

Den kompletta guiden till Johns böcker, noveller och andra texter.

Det rörliga

Filmatiseringar, tv-produktioner och scenföreställningar.

Det exklusiva

Här finns exklusivt material, vissa aldrig tidigare publicerade texter.

Om John

John Ajvide Lindqvists historia - vem är han och vad han han gjort?