Låt den rätte komma in - Jubileumsutgåva

  • Utgiven av: Ordfront, 2024
  • Typ: Övrigt

År 2004 utkom John Ajvide Lindqvists debutroman Låt den rätte komma in. Även om förlaget älskade boken var det ingen som kunde ana hur stor uppmärksamhet den och John Ajvide Lindqvist skulle komma att få.

20 år senare är Låt den rätte komma in en modern klassiker. Den har sålt i nästan en halv miljon exemplar, översatts till mer än 30 språk, blivit både svensk och amerikansk prisad film (Tomas Alfredsons filmatisering är den tredje mest sedda svenska filmen i USA!), satts upp som teaterpjäs i en massa länder och blivit underlag för uppsatser i litteraturvetenskap.

John Ajvide Lindqvist räknas numera som Nordens ledande skräckförfattare och har gett ut ytterligare elva hyllade romaner, inklusive deckarna Skriften i vattnet och Rummet i jorden, samt flera novellsamlingar. Han har med åren kommit att bli mångas favoritförfattare, däribland Stephen Kings.

Den 1 maj 2024 fyller Låt den rätte komma in 20 år och därmed även John Ajvide Lindqvists författarskap. Det kommer vi att fira på en mängd olika sätt inte minst med att ge ut denna fullmatade och exklusiva jubileumsutgåva av Låt den rätte komma in i en vacker box och signerad av författaren.

Den innehåller utöver originaltexten även novellerna Låt de gamla drömmarna dö och Varför dröjde du? som båda är nyckelnoveller till boken, filmmanuset till Tomas Alfredsons svenska filmatisering samt ett nyskrivet efterord av författaren. Omslaget är gjort av den internationellt kände skräckomslagsmakaren Vincent Chong.

»Aldrig hade jag kunnat ana...« John Ajvide Lindqvist, ur efterordet 2024.

Mer att läsa

Det skrivna

Den kompletta guiden till Johns böcker, noveller och andra texter.

Det rörliga

Filmatiseringar, tv-produktioner och scenföreställningar.

Det exklusiva

Här finns exklusivt material, vissa aldrig tidigare publicerade texter.

Om John

John Ajvide Lindqvists historia - vem är han och vad han han gjort?