Se Ett informellt samtal om den nuvarande situationen online

  • 11 mars 2021
Nu går det att se Borås Stadsteaters uppsättning av "Ett informellt samtal om den nuvarande situationen" online. Biljetter och ytterligare info hittar ni här.En arbetsplatskomedi om att "jobba" på vuxenkontor.

En viktig uppgift dyker upp. Rutiner ska följas, protokoll föras, beslut fattas och resultat levereras. Av en grupp kontorsarbetare som lidit brist på arbetsuppgifter så länge att de glömt vad deras syfte är. Men, det är bara att snabbt försöka komma underfund med det och genomföra detta komplett odefinierbara samarbete, för nu är storchefen på väg med förväntningar om leverans. Let´s do this!

Ett informellt samtal om den nuvarande situationen är en föreställning om att jobba på kontor. Dricka kaffe, rapportera till databaser, gå på möten som kallas till av rutin och inte behov, skriva på post-it-lappar, byta bakgrund i videomöten. Vuxenjobbgrejer helt enkelt. Och ett molande tvivel som yttrar sig i frågan; VAD HÅLLER VI EGENTLIGEN PÅ MED?! Känslan av att låtsas jobba. Försök att hålla uppe skenet av att uträtta något viktigt genom att uppfinna uppgifter som ser ut som jobb. Och oron över att bli påkommen med att spela mer vuxen och professionell än man faktiskt är. Fenomen som faktiskt inte är helt ovanliga och kanske speciellt påtagliga i den konstiga pandemitid vi lever i just nu.

För att gestalta denna vuxenvärldens absurditet har manusförfattarna Tomas Alfredson och John Ajvide Lindqvist tagit hjälp av en grupp som är experter på att inte fatta varför vi vuxna gör som vi gör - nämligen barn. Det rör sig om ett stort antal intervjuer, samtal och lekar med barn i åldrarna 5-8 som satts ihop till en pjäs och lämnats till en tillsynes vuxen ensemble för att skärskåda hur knäppt vi många gånger beter oss på jobbet.

Mer att läsa

Det skrivna

Den kompletta guiden till Johns böcker, noveller och andra texter.

Det rörliga

Filmatiseringar, tv-produktioner och scenföreställningar.

Det exklusiva

Här finns exklusivt material, vissa aldrig tidigare publicerade texter.

Om John

John Ajvide Lindqvists historia - vem är han och vad han han gjort?