Let the right one in som TV serie

  • 16 mars 2021
"Låt den rätte komma in" har filmats två gånger tidigare. 2008 kom Tomas Alfredsons version och två år senare kom den amerikanska remaken. Nu är det dags igen. Den här gången är det den amerikanska TV kanalen Showtime som gör sin version av Johns bok. Kanalen har beställt ett pilotavsnitt och huvudrollen kommer spelas av den Oscarsnominerade Demián Bichir (A Better Life).

Bichir spelar Mark, en man och far som hade det perfekta livet tills det vändes upp och ner av en mystisk varelse som bet hans dotter, Eleanor, och sedan försvann ut i natten. Tio år senare är den nu 12-åriga flickan inlåst och får bara gå ut på natten, medan hennes far gör sitt bästa för att förse henne med den minimala mängd mänskligt blod hon behöver för att hålla sig vid liv. Serien syftar till att upprepa genreförväntningarna då den vänder en naturalistisk lins på mänsklig svaghet, styrka och medlidande.

Den prisbelönta dramatikern, författaren och producenten Andrew Hinderaker (Penny Dreadful) kommer att tjänstgöra som showrunner och verkställande producent tillsammans med Seith Mann (Homeland), som också kommer att regissera piloten.

"Let the right one in" etablerar sig snabbt som ett spännande drama som ställer frågan: Hur långt skulle du gå för att rädda ditt barn från monstren - skulle du riskera att bli ett monster själv?" säger Showtimes Amy Israel. ”Demián Bichir är en av världens mest dynamiska och uppslukande skådespelare. Hans karisma och sårbarhet kommer garanterat att lyfta Andrew Hinderakers utmärkta manus, guidad av Seith Manns regi. Vi kunde inte vara mer exalterade över den här showens potential. ”

”Serien är både ett kärleksbrev till originalfilmen och en helt egen historia”, tillade Hinderaker. ”Castingen av en sann artist som Demián är en djärv strävan efter att vara en av de mest skrämmande och engagerande serierna på TV."

John är inte inblandad personligen i projektet.

Mer att läsa

Det skrivna

Den kompletta guiden till Johns böcker, noveller och andra texter.

Det rörliga

Filmatiseringar, tv-produktioner och scenföreställningar.

Det exklusiva

Här finns exklusivt material, vissa aldrig tidigare publicerade texter.

Om John

John Ajvide Lindqvists historia - vem är han och vad han han gjort?