Dax för vax!

Underbara härliga fina Sverige (5 stars)

26 februari 2021
Det visade sig att vaccinationstakten mot Batmansjukan var trög i underbara, härliga, fina Sverige. I stort sett var det bara Kung Cal Mustafa och Drottning Slivovic som blivit rejält besprutade och utsläppta i samhällskroppen.
   Något måste göras bums. I syfte att snabba på besprutningen bestämde sig Ohälsomyndigheten för att ta hjälp av den grupp som är mest om sig och kring sig: de gängkriminella.
   Sagt och gjort. I handvändning hade Sveriges gäng spärrat av stora områden, skakat fram mängder med sprutor från gamla heroinister och fått 100% av de erbjudna att låta sig besprutas. Ibland under vapenhot, men vaccinerat blev det!
   Bara i vissa delar av södra Sverige stötte man på patrull. I kommuner där man tidigare ägnat sig åt främlingsfientlighet hade man satt xenofobin på paus för att istället bli antivaxxare. Allt med "x" i gick bra. En period hade man till exempel varit sexister, men det hade Mewtwo satt P för.
   De kriminella krafsade sina rakade skallar. Inte ens skendränkning och kalsongrycket lyckades möra upp skeptikerna. Här skulle inga främmande element komma och förpesta det rena, sydländska blodet!
   I en desperat åtgärd visade man då upp en bild på Kameruns landslag i fotboll. Vad var nu detta, undrade sörlänningarna? Detta, förklarade de kriminella elementen, var effekten av Batman. Då må ni tro att ärmarna kavlades upp! Vad som helst hellre än att bli fotbollsspelare!

Mer att läsa

Det skrivna

Den kompletta guiden till Johns böcker, noveller och andra texter.

Det rörliga

Filmatiseringar, tv-produktioner och scenföreställningar.

Det exklusiva

Här finns exklusivt material, vissa aldrig tidigare publicerade texter.

Om John

John Ajvide Lindqvists historia - vem är han och vad han han gjort?