John önskar God Jul!

Övrigt

God jul!
   Kul att du börjat följa denna sida, vem du nu är. Det är ju rätt abstrakt med denna min uppdaterade nätnärvaro. Vore det inte för Hans-Åke Lilja, som administrerar den här sidan samt FB och Insta, skulle jag nätt och jämt tro att jag existerade. Virtuellt, vill säga. IRL är jag så gott som säker på att jag finns.
Det händer grejer. Just nu håller jag på att skriva en maffig amerikansk teveserie, på engelska. Man vet aldrig, men den ser ut att bli av. Allt hemligt, i vanlig ordning. Mindre hemligt att "Hanteringen av odöda" blir en norsk långfilm med inspelningsstart nästa år om inte Batmansjukan sätter käppar i hjulen. Vare sig jag eller någon närstående har ännu blivit till Batman, hoppas att du har klarat dig också.
   Även en svensk långfilm är i görningen, baserad på mitt enda originalmanus, dvs utan en roman som förlaga. Hemligt? Jajamen! Vet inte ens om jag får säga vad den heter, men nu säger jag det iallafall: "Magiska Världsrådet."   
   Är nästan färdig med en novell till en brittisk antologi. Den heter troligen "Hon" och är en superläskig, brutal spökhistoria. En genomvidrig långnovell på 80 sidor som heter "Svinen" och där dansbandet Tropicos är huvudpersoner ligger också färdig. Här även påbörjat kontorsslashern "Värdet" som överträffar allt jag skrivit vad gäller grafiskt våld. Kanske blir en framtida bok. "Värdet och Svinen" är en bra titel.
   Huvaligen. Om jag någonsin låter mig själv figurera i min nutidssatiriska serie "Underbara Härliga Fina Sverige (5 stars)" som man kan hitta på hemsidan, så ska jag gå under epitetet "Sveriges värste äckelförfattare".
   Men!
   Den 4:e januari släpps ju min nästa roman, "Vänligheten". Den är inte så särdeles otäck. Däremot så är jag osedvanligt nöjd med den. Den är en samtidssaga om kärlek, vänskap, Pokémon och en mörk kraft som hotar tilliten i Norrtälje. Får jag fresta med ett litet smakprov? Här kan du läsa prologen "Jag är en storm från ingenstans" där en av huvudpersonerna, Siw, introduceras. Hoppas att du gillar och blir sugen på att läsa de resterande 718 sidorna.
   Och än en gång: God jul.

Mer att läsa

Det skrivna

Den kompletta guiden till Johns böcker, noveller och andra texter.

Det rörliga

Filmatiseringar, tv-produktioner och scenföreställningar.

Det exklusiva

Här finns exklusivt material, vissa aldrig tidigare publicerade texter.

Om John

John Ajvide Lindqvists historia - vem är han och vad han han gjort?